<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7396072\x26blogName\x3dull.blog\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lendkass.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lendkass.blogspot.com/\x26vt\x3d-1635727861072640503', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, August 05, 2009

oh so summer

Üks asi, mis mul päris hästi välja tuleb, on kaotamine. Mitte mängude või võistluste kaotamine, vaid just asjade. Suutsin nädalavahetusel Lõuna-Eesti tripil oma pangakaardi ära kaotada. Tõenäoliselt jätsin selle Võrus raha välja võttes pangaautomaati. Avastain alles järgmisel päeval. See on vist juba kolmas kaart, mida mul ei õnnestu kehtivusaja lõpuni kasutada. Siis on mu riimimärkmik ja iPod juba pikemat aega kadunud olnud. Veits murelikuks teeb. Kuna meil praegu küttesüsteeme vahetatakse ja mul asjad ümber tõstetud/laiali on, siis on muidugi võimalus, et nad on kuskil peidus, aga.. ma ei välista ka teisi variante.

Suvi on eriti eriti tore olnud. Ma pole vist juba aastaid suve niimoodi nautinud või siis lihtsalt see aasta lähevad asjad kuidagi õigesti ja plaanipäraselt. Peale jaanipäeva tulid kohustulikud Võsu, Käsmu ja Kabli. Ma vist mainin seda iga aasta, aga Kabli ON paradiis. Nägin esimest korda Eestis kuuloojangut. Siis enne Splashi roadtrippi tuli ilmselt selle suve kõige spontaansem ja kvaliteedim linnaõhtu ära. No tõesti :)

Veits pikemalt Splashist. Tegime 7-kesi minibussiga roadtripi Saksamaale. Minnes sõitsime veidi üle ööpäeva, sest suutsime teha tüüpilise vea ja sõitsime GPS-i lühima teekonna järgi Kaliningradi oblasti piirile. See oli mingi kell 7 hommikul ka, kui kõigil juhe parajalt koos oli. Kaarti meil muidugi ei olnud. Keerasime otsa ümber ja sõitsime mööda karjamaateid Poola piirini. Poolas sattusime päevasel ajal mööda väikeseid linnadevahelisi teid sõitma. Polnud just eriti tore, kes vähegi Poola liiklust tunneb. Kohale jõudsime öö enne festari algust ja siis oli sama keiss, mis kaks aastat tagasi - kottpime, vihma sadas ja me panime telke üles. Nojah.

Festivali esimesel päeval moodustasime Eesti laagri ja sõitsime ümbruskonnas ringi. See uus koht Ferropolis on päris äge, kuigi nt telkimisalalt festivalialale oli ikka päris pikk maa. Samas olid mingid asjad paremini korraldatud, kui varem. Õhtul jälle sadas päris korralikult ja see ausalt öeldes segas päris palju laivide vaatamist, sest alguses ei viitsind kõikideks laivideks kohale minna ja pärast läbimärja ja -külmununa lõpuni olla. Ehk et pigem nagu ma võiks teha nimekirja hoopis neist, keda ma näinud, mitte neist, kelle laivile jõudsin. Esimesel päeval oli mingi line-up'i jama ka, Streets oligi kuhugi lõppu lükatud ja selle asemel oli Talib, kes oli omakorda ärajäänud Mos Defi asemel. Talib oli okei, aga kuna varem nähtud, siis midagi uut ja üllatavat ei olnud. Esimesel päeval suutsin ka Santogoldi maha magada (ja see Santigold on ikka piisavalt harjumatu nimi mu jaoks). Ma arvan, et päeva parim laiv võis Zion I olla. The Streets oli ka muidugi hea, nii palju kui vaadata jõudsime, aga kuna see oli õhtu lõpus ja me olime selleks ajaks märjad ja väsinud, siis kaua ei jõudnud vaadata.

Teine päev oli juba parem. Ilm polnud ka enam nii hull ja seekord taipasin vihmamantli kaasa võtta. Mul oli kavas esimesena kirjas Atmosphere, aga kuna vahetult enne tuli korralik padukas ja me telklaagris Helgaga sõbrustasime (liigagi palju kogu festari jooksul), siis jällegi me ei jõudnud õigeks ajaks festarile. Küll aga jõudsime Dizzee'le ja see vist oli üks parimaid laive kogu festari jooksul. Nii pauer lihtsalt! Kõik põhilood tulid ära ja tõmbas rahva korralikult käima. Natuke enne Dizzee lõppu läksime teise lava juurde, kus samal ajal Black Milk esines. Jõudsime ka seal viimased head lood ära kuulata. The Bug jäi nägemata, sest see oli täpselt samal ajal kui Dizzee ja Black Milk. Järgmisena pidi tulema õhtu nael - Q-Tip. Suur oli aga üllatus, kui olime end ilusti paika sättinud ja siis nägime hoopis mingeid teisi tüüpe laval. Misasja nagu? Küsisin siis kõrvalolevalt sakslaselt, et kes need on ja millal Q tuleb ja siis ta mainis, et tund aega tagasi oli öeldud, et Q laiv jääb mingite tervisehädade tõttu ära. Epic fail noh (jah, ma ise ei salli ka enam seda väljendit). Et okei, Mos'i ärajäämise händelib veel kuidagi ära, aga kui juba kaks põhiasja ära jäävad, kelle pärast me üldse tulime, siis.. maitea noh, suht nutune. Q asemel olid prantsuse tüübid Sefyu ja nende laiv oli puhas pask lihtsalt. Tegin siis ettepaneku minna ühte telki Yo! Majesty naisreäppareid vaatama, aga kuna seal ka mingi line-up'i jama oli, siis nägime hoopis Sick Girls'i. Nojah. Edasi tulid Red ja Meth, ilmselt ka oodatumaid laive. Sattusime üsna lava ette, kuigi pigem servapoole. Ja no täiesti lõpp noh. Rohkem tähelepanu läks sellele, kuidas publiku seas ellu jääda, kui laivile endale :) Aga ega see väga üllatusena ei tulnud ka, sest paari aasta tagune Redmani laiv oli sama rets. Tore laiv oli, kõik põhihitid tulid ära ja rokitud sai omajagu, aga jällegi kuidagi mitte midagi uut ja räägitakse, et Helsingis oli parem olnud. Lõpus tegi Meff crowdsurfi ja vist kukkus sisse? Mitte otseselt, aga lihtsalt vajus kuidagi sinna sisse, nagu üks teda hoidnud sõber rääkis. Lisalugusid ei tulnud. Peale seda olime piisavalt läbi, et tagasi laagrisse minna. MSTRKRFT ja Lady Sovereign jäid nägemata.

Kolmandaks päevaks, nagu eelminegi kord, läks ilm eriti ilusaks. Kõik viimase päeva põhilaivid ei olnud mitte pealaval, vaid hoopis Samoa telgis. Üritasime ära näha Hilltop Hoodsi ja Jedi Mind Tricksi. Jedi ajal oli telk nii puupüsti täis, et inimesi ei lastud enam sisse ja pidime vaatama kaugemalt. Viimasel päeval nägime festivalialal üllatavalt palju eestlasi, keda varem polnud seal kohanud. Peale telgilaive oli pealaval La Coka Nostra ja nende laiv oli üllatavalt hea. "Rokitavuse" poolest võrdleks isegi eelmise päeva Redi ja Methi laiviga. Everlast oli ka laval ja just siis, kui me hakkasime ära minema, tuli "Jump Around" ära. Peale seda oli telgis Detroit Moves Tour feat Guilty Simpson, Big Tone ja Phat Kat ning pärast neid oli samas kohas Kid Cudi. Arvan, et Cudi oli festivali üllataja. Meil veits oli eelarvamus, aga laiv oli kuidagi eriti hea. Tal oli vist tuuri viimane show ka. Tegi kõik oma põhiasjad ära. Man on the Moon, Cudi Spazzin, Embrace the Martian, isegi Make Her Say (I Poke Her Face). Lõpus muidugi Day'N'Nite ja selle otsa Crookersi remix ka, mille peale kogu telgitäis hüppas :) Rets. Kolmanda päeva lõpetuseks ja ühtlasti festivali viimaseks laiviks oli meil valida kas Roots Manuva või DJ Vadim. Kuna ma teadsin, et Yarah Bravo pidi ka Vadimiga esinema ja ma olen juba eriti kaua teda näha tahtnud, siis valisime Vadimi. Alguses oli telk eriti tühi, ilmselt enamik inimesi läksid Manuvale. Läksime siis lava ette. Maitea, see äkki oligi minu jaoks kogu festari parim laiv. Või noh, vähemalt kõige vahetum ja siiram ning kindlasti kõige rokkivam ja kaasaelatavam :) Vadim kusjuures tegi täiesti tavalise seti ja mängis peamiselt hiphopi klassikat. Yarah aga tuli lavale tantsima ja rahvast üles kütma. Sellegipoolest suutis ta rahva kuidagi nii kaasa tõmmata, et lõpuks inimesed lihtsalt kaks tundi järjest hüppasid, rokkisid ja laulsid kaasa. Yarah tegi lõpupoole mõned oma lood ka, nt You Are Yours, mis on Vadimi uuel albumil, aga laiv-versioonina ka Yarah enda albumil ja see viimane on isegi parem. Bluebird tuli ka muidugi ära. Vahepeal ta lihtsalt hängis seal ees meiega, viskas käppa jne. Uskumatu naine :) Pärast Vadimi ja Yarah laivi olime täiesti läbimärjad ja väsinud, aga emotsioon oli laes. Kohe pärast laivi hakkasime tagasi Eesti poole sõitma, sest meil oli rendileping lõppemas. Tagasitee läks kiiremini, sest saime Poolas seekord kiirteel sõita. Üks üllatus tuli muidugi ka tagasiteel ära. Öösel, 100 km enne Eesti piiri jooksis meile põder auto ette. Õnneks sai ta täpselt eest ära ja me pääsesime vaid korraliku ehmatusega. Aga oleks võinud ka hullemini minna. Vedas. Kokkuvõttes oli tegelt täitsa okei tripp, kuigi jah, kehv ilm ja ärajäänud laivid tõmbasid emotsioone maha. Kel tulemata jäi, see väga millestki ilma ei jäänud.

Kohe pärast Splashi õnnestus mul paariks päevaks surfilaagrisse minna. See oli see nädalavahetus, kus see eriti ilus ja soe ilm oli. Super noh :) I was like mom, I'm in paradise and refuse to come back. Sellest järgmine nädalavahetus oli folk, aga üllatus-üllatus, ma see aasta jällegi ei jõudnud sinna. Aga kahele sünnale see-eest küll.

Eelmine nädalavahetus oli jällegi väga mõnus. Käisin Ra-ta-taa tiimiga kanuumatkal ja Lõuna-Eesti tripil. Tegime 11 kanuuga Ahja jõel korraliku ralli. Minul ja mu paadikaaslasel õnnestus ohtralt drive-by'sid teha, mille tulemusel sõitsime esimeses pooles eelviimaselt kohalt teisele. Teises pooles ei läinud enam nii hästi, sest mingi hetk oli meil kanuus liiga palju vett ja sõudmine läks keeruliseks. Aga fun oli sellegipoolest. Õhtul ööbisime Vällamäe metsamajas. Sinna kõrvale oli uus saun ehitatud ja me olime selle esimesed kasutajad. Ma pole elu sees nii heas saunas käinud! Järgmisel päeval sõitsime mööda Lõuna-Eestit ringi. Käisime Munamäel, Ööbikuorus, Rõuge Suurjärves ujumas ja tagasiteel veel Tartu 4D kinos. Kvaliteet :)

Augustis olen peamiselt töine, aga loodan veel mõnele saarele minna ja kohustuslik tripp on ka EHHF 09 Elvas. Ja augusti lõpus.. kõik muutub. Kõik. Kes ei riski, see on ment. Tunne on veits 2005. Aga sellest pikemalt, kui aeg käes.

7 Comments:

Blogger viisruudus ütles...

krt, iga aasta luban, et järgmine aasta on raudselt splashile minek, a seni ongi 2002. ainukeseks jäänud. oled muidu kokku löönud, kui kulukaks see seitsmekesi minibussiga minek läks? peaks varakult ettevalmistusi tegema hakkama vist.. a see oli küll jube, et nii mos kui tip ära jäid mõlemad :s

muidu tundub, et Sul on vist sitaks äge suvi olnud :)

11:45 AM  
Blogger Unknown ütles...

mul on mu rinnahoidjad kadunud!

6:37 PM  
Blogger ull ütles...

mingi 5k ringis, vb isegi veidi peale. rohkem kui plaanitud.

9:57 PM  
Anonymous Anonymous ütles...

tsau,

tore, et sul on äge suvi olnud ja loen siin neid splashi artiste ja märkan, et ma ei tea enam muusikast midagi. kuhu see armastus kadus, ma mõtlen.

ja naised, hoidke oma asju paremini :)

puku

10:42 AM  
Blogger ull ütles...

puku, tore sust kuulda :) armastuse kadumise kohta oskan ainult nii palju öelda, et .. well, it happens, kui mingi hetk muu elu peale tuleb. paraku.

9:08 PM  
Anonymous Anonymous ütles...

hea algus

4:00 AM  
Anonymous Anonymous ütles...

vaja kontrollida:)

7:52 PM  

Post a Comment

<< Home